با سلام خدمت شما همراهان عزیز در این مقاله قصد داریم شما را با انواع مدل کسب و کار اینترنتی آشنا کنیم. همراه ما باشید.
کسب و کارهای فوق موفق اینترنتی با ایده های بسیار ساده شروع کرده اند و قدم های کوچک و پیوسته، آنها را تبدیل به غول اینترنتی کرده است. اگر در حال حاضر به دنبال ایده برای ساخت کسب و اینترنتی هستید و یا در حال آنالیز رقبا هستید احساسات و سلیقه های شخصی را از روند تصمیمگیریتان حذف کنید. مهم نیست چقدر موفق هستید و چقدر دانش و تجربه دارید، همیشه اجازه دهید اطلاعات و داده ها شما را راهنمایی کنند، این رمز داشتن یک کسب و کار اینترنتی موفق است.
کسب درآمد از اینترنت، کسب و کار اینترنتی، پول درآوردن از اینترنت ، استارتاپ، استارتاپ بزنیم پولدار بشیم، اینها واژه و جملاتی هستند که امروزه زیاد می شنویم و تبلیغات صحیح وغلط زیادی در مورد این مدل کسب و کارها وجود دارد. بسیاری از ما با امید درآمدهای میلیونی و البته راه چند ساله را یک شبه رفتن به فکر شروع کسب و کار اینترنتی برای خودمان هستیم.
عنوان پادکست : معروف ترین مدل های کسب و کار های اینترنتی در ایران
انواع مدل کسب و کار اینترنتی
فروش مستقیم کالا
یکی از رایجترین مدل کسب و کار اینترنتی در ایران، فروش مستقیم کالا بر بستر اینترنت است. با نفوذ اینترنت به زندگی اکثر افراد، بسیاری از فروشگاههای مختلف به فکر راهاندازی یک فروشگاه اینترنتی افتادند تا با تغییرات بازار و سبک زندگی مشتریان همگام شوند و علاوه بر فروش سنتی، بتوانند محصولات خود را از طریق اینترنت به فروش برسانند و درآمد خود را افزایش دهند.
فروشگاههای اینترنتی مختلفی سالها است که فعالیت خود را در ایران آغاز کردهاند؛ برای مثال بانه دات کام یکی از قدیمیترین فروشگاههای اینترنتی لوازم خانگی و وسایل منزل است و اکنون یکی از برترین فروشگاههای اینترنتی ایران است.
فروش مستقیم خدمات
یکی دیگر از مدلهای کسب و کار اینترنتی، فروش مستقیم خدمات از طریق اینترنت است. برای مثال یک شرکت ارائهدهنده خدمات میتواند یک سایت با نام شرکت خود راهاندازی کند یا اپلیکیشنی را برای تلفنهای همراه هوشمند ایجاد کند تا مشتریان بتوانند از طریق سایت یا اپلیکیشن، خدمت موردنظر خود را مشخص کنند و شرکت آن خدمت را به آنها ارائه دهد.
برای مثال یک شرکت خدمات نظافتی ساختمان میتواند سایتی راهاندازی کند تا مشتریان نوع خدمت و زمانی که به آن خدمت احتیاج دارند را مشخص کنند و به راحتی از خدمات شرکت استفاده کنند. شرکتها از این طریق میتوانند ارتباط با مشتریان را بیشتر و راحتتر کنند و میزان رضایت مشتریان را افزایش دهند. مشتریان هم میتوانند در هر ساعت از شبانهروز تنها با چند کلیک ساده، با شرکت ارائهدهنده خدمات ارتباط برقرار کنند و خدمت درخواستی خود را سفارش دهند.
واسطهگری خدمات

واسطه گری از انواع مدل کسب و کار اینترنتی
دیگر مدل کسب و کار اینترنتی، واسطهگری خدمات است. در این مدل خدمات کسب و کارها و شرکتهای مختلف در یک سایت یا اپلیکیشن به مشتریان ارائه میشود. در این مدل شرکتهای کوچک ارائهدهنده خدمت میتوانند به مخاطبان زیادی دسترسی داشته باشند و افراد متقاضی خدمات مختلف نیز میتوانند در یک صفحه، ارائهدهندگان مختلف را ببینند، آنها را با یکدیگر مقایسه کنند و بهترین آنها را انتخاب کنند. برای مثال سایت پونیشا بستری را فراهم کرده است تا افرادی که خدماتی مانند ترجمه، طراحی سایت، سئو و… ارائه میدهند را به افرادی که به دنبال این خدمات هستند متصل کنند. این سایت یک واسطه است که خود خدمتی را ارائه نمیدهد و تنها واسطهای بین ارائهدهنده و گیرنده خدمات است.
تولید محتوا
در این مدل، کسب و کار اینترنتی از طریق محتوای متنی، تصویری، ویدیویی و… به صورت مستقیم یا غیرمستقیم درآمدزایی میکند. در حالت مستقیم کسب و کار اینترنتی میتواند از راههایی مثل فروش اشتراک یا فروش محتوا درآمدزایی کند. در حالت غیرمستقیم میتوان به مخاطبان محتوای رایگان ارائه کرد و پس از جذب مخاطب، از ظرفیتهای دیگر سایت مانند تبلیغات درآمدزایی کند. از نمونههای اجرا شده در ایران میتوان به سایتهایی مانند دیجیاتو و فیلیمو اشاره کرد. سایت دیجیاتو محتوای رایگان در اختیار مخاطبان قرار میدهد وسایت فیلیمو، محتوای تصویری را در ازای دریافت هزینه در اختیار مخاطب قرار میدهد.
مدل های کسب وکار تقاضا محور
کسب وکارهای تقاضا محور به شدت اقتصاد سنتی را متحوّل کرده اند. علی رغم این واقعیت که اقتصاد تقاضا محور پدیده ی تازه ای است، بسیاری از شرکت ها سرمایه ای میلیونی بابت آن گرفته اند. مدل کسب وکار تقاضا محور، مدل های کسب وکار تجمّعی و بازار برخط را با هم ادغام می کند. این مدل در سال های اخیر تقاضای زیادی به وجود آورده است، چراکه برای تأمین نیازهای ویژه بازار روزمره ی مشتریان سهولت را به ارمغان آورده است.
خدمات تقاضا محور درمیان صنایع گوناگون گسترش یافته اند مثل مواد غذایی، حمل ونقل، بهداشت و سلامت، خودرو، و تجهیزات برقی. پیش از راه اندازی یک سرویس تقاضا محور باید بدانید که می خواهید کدام نیاز ویژه بازار را برای مشتری برآورده سازید. پس از کار کردن روی آن، می توانید روی طراحی مدلی متمرکز شوید که امکان دسترسی به لوازم/افراد لازم جهت تأمین آن خدمات را برای شما فراهم می سازد.مثلاً، اگر می خواهید خدمات تقاضا محور را برای محصولات آرایشی تأمین کنید، باید به سالن های زیبایی یا آزادکارانی دسترسی داشته باشید که آن خدمات را عرضه میکنند. باید به واسطه ای میان مشتریان و تأمین کنندگان خدمات تبدیل شوید.
برنامه نویسی و طراحی وب سایت

برنامه نویسی از انواع مدل کسب و کار اینترنتی
اگر به کدنویسی علاقه دارید، این گزینه میتواند یکی از بهترین مدلهای کسب و کار اینترنتی برای شما میباشد. شاخههای برنامه نویسی عبارتند از:
برنامههای کنسولی،
برنامههای تحت وب،
نرم افزارهای موبایل
طراحی وب سایت
در هرکدام از این موارد که علاقه دارید، میتوانید کسب و کار خود را شروع کنید.
به دو طریق میتوانید در این مسیر درآمد داشته باشید.
به صورت ارائه دهنده خدمات کدنویسی فعالیت کنید.
میتوانید برنامه و ایده جدیدی را خلق کنید و آن را به فروش بگذارید.
کسب درامد از برنامه نوسی | انواع کسب و کار اینترنتی خانگی
چرا برنامه نویسی کنیم؟
علم و فن آوری همچنان درحال رشد است. همه ما میدانیم که این رشد انتها ندارد. بی نهایت بودن علم، انواع مدلهای کسب و کار اینترنتی را تحت تأثیر قرارداده است. بنابراین هرچقدر که علم برنامه نویسی تکامل پیدا کند، زندگی انسانها راحتتر میشود.
یکی از مشاغلی که میتوان بهترین خدمات را به بشریت ارائه داد، برنامه نویسی است. این حرفه، اگر اصولی و با هدفی درست، انجام شود به راحتی میتواند آینده یک ملت را تغیر دهد.
تعداد زبانهای برنامه نویسی بسیار زیاد است. بنابراین به راحتی میتوان محصولات و خدمات متنوعی را ارائه داد.
سفارشی سازی در مدل های کسب و کار
مدل سفارشی سازی نیز یکی دیگر از مدل های کسب و کار است که در آن خدمات یا محصولات را برای هر مشتری سفارشی سازی میکنند و به همین علت هزینه بیشتری از مشتری دریافت میکنند. برای مثال اگر به وب سایت کسبوکارهای بزرگ مانند اپل سر بزنید میتوانید برخی از محصولات را به صورت سفارشی دریافت کنید، مثلا میتوانید یک پیغام یا یک ایموجی روی ایرپادتان داشته باشید.
معمولا سفارشی کردن محصولات و خدمات هزینه زیادی برای شما دارد اما این خدمت بیشتر برای کسانی در نظر گرفته شده است که قیمت ارزش چندانی برای آنها ندارند، به عبارت دیگر مدل سفارشی در کسب و کارها برای کاربران لوکس مشخص شده است.
مدل منبع یابی جمعی
مدل منبع یابی جمعی یا Crowdsourcung یکی دیگر از مدلهای کسب و کار اینترنتی است که در آن شما باید تعداد افراد زیادی را پیدا کنید تا برای سایت شما محتوا تولید کنند. برای مثال سایت ویرگول از این روش استفاده میکند و شما میتوانید در این سایت به رایگان محتوا تولید کنید. البته برای این که بتوانید مشتریان را به این کار تشویق کنید باید توجیه خوبی داشته باشید. مثلا باید بتوانید کاربران را قانع کنید که در صورت نوشتن در این سایت مطالب شما بازدید زیادی دریافت میکند.
مدل اعطای امتیار

مدل اعطای امتیاز از انواع مدل کسب و کار اینترنتی
مدل اعطای امتیاز یکی دیگر از مدلهای پرکاربرد در کسب و کارها است. برای مثال رستورانهای مک دونالد یا فروشگاههای زنجیرهای افق کوروش در ایران یکی از بهترین نمونههای مدل اعطای امتیاز هستند. معمولا برندهای بزرگ امتیاز برندشان را به صورت اشتراکی میفروشند به این معنا که مثلا در یک ماه ۵ درصد از فروش کل را از شما دریافت میکنند.
مدل فریمیوم
قطعا شما هم از کسب و کارهایی با مدل فریمیوم استفاده کردهاید. کسب و کارهایی که بخشی از محصول یا خدمات خود را به صورت رایگان در اختیار شما قرار میدهند و برای دسترسی به امکانات کامل از شما هزینه ماهیانه دریافت میکنند. اسپاتیفای، ترلو، لینکداین و… از نمونههای این مدل هستند. در ایران هم چنین استارت آپهایی ساخته شدهاند. این مدل نقش مهمی در جلب اعتماد مشتریان و وفادارسازی مشتریان دارد.
مزایای کسب و کار اینترنتی
کسب و کارهای اینترنتی نسبت به بسیاری از کسب و کارهای دیگر، مزایای زیادی دارند که در این بخش به آنها اشاره میکنیم.
دسترسی به مشتریان در سراسر دنیا
در کسب و کارهای سنتی فقط میتوان به افراد محدودی در اطراف کسب و کار دسترسی داشت؛ اما در کسب و کار اینترنتی یا آنلاین میتوان به تمام مردم در سراسر دنیا دسترسی داشت و محصول یا خدمات خود را به آنها معرفی کرد. این موضوع کمک زیادی به افزایش درآمد و رشد کسب و کار اینترنتی میکند.
هزینه کم راهاندازی کسب و کار

هزینه ی کم از مزایای کسب و کار اینترنتی
یکی از بزرگترین مزیتهای کسب و کار اینترنتی نسبت به سایر کسب و کارها، سرمایه کم لازم برای راهاندازی آن است. در کسب و کارهای سنتی حتی سادهترین کار مانند فروش یک محصول به هزینه زیادی برای اجاره یا خرید مکان فیزیکی، خرید محصولات، استخدام نیروی انسانی و… نیاز دارد؛ اما انواع کسب و کار اینترنتی برای شروع به هزینه زیادی نیاز ندارند و هزینه راهاندازی یک سایت خیلی کمتر از اجاره مغازه است. همچنین در شروع کسبوکار اینترنتی به نیروی انسانی زیادی احتیاج نیست و حتی برخی از کسب و کارهای اینترنتی ساده و خانگی، با یک نفر فعالیت خود را آغاز میکنند.
ارائه خدمات ۲۴ ساعته
اکثر کسب و کارهای سنتی نمیتوانند به صورت شبانهروزی و هر روز هفته به مشتریان خود خدمات ارائه دهند؛ اما اینترنت این امکان را برای کسب و کار فراهم میکند که بتواند در تمام ساعتهای شبانهروز فعالیت کند.
امکان خرید آسان برای مشتریان
در کسب و کارهای اینترنتی مشتریان به سادگی میتوانند در هر زمان و مکانی، خرید خود را انجام دهند. مشتریان بدون اینکه لازم باشد از خانه یا محل کار خود خارج شوند میتوانند به راحتی تمام خریدهای خود را انجام دهند و این موضوع هم باعث آسایش و راحتی مشتریان میشود و هم در مسائلی مانند کاهش ترافیک و آلودگی هوا به جامعه کمک میکند.
ساعت کاری منعطف

ساعت کاری منعطف از مزایای کسب و کار اینترنتی
در کسب و کار اینترنتی افراد ساعت کاری منعطفی دارند و میتوانند در هر زمان که دوست دارند به کارهای خود بپردازند. همچنین مانند کسب و کار های سنتی مجبور نیستند که در ساعتهای مشخصی در یک مکان مشخص حضور داشته باشند.
منابع:
۰ دیدگاه